YaraVita KombiPhos - BAT Agrar

YaraVita KombiPhos

Producent:

YaraVita KombiPhos jest jednym z kilku produktów Yara, określanych jako 'dolisny fosfor'. Te skoncentrowane produkty płynne mają dostarczyć dawkę energii dla roślin, w kluczowych stadiach wzrostu i rozwoju lub pomóc przezwyciężyć niekorzystne warunki klimatyczne. YaraVita KombiPhos jest to wyważone połączenie fosforu i innych niezbędnych składników odżywczych. YaraVita KombiPhos zawiera także potas i magnez, cynk i mangan.

Płynna forma nawozu sprawia, że preparat jest latwy w użyciu, wystarczy jedynie odmierzyć zalecaną objętość i wlać do zbiornika opryskiwacza.

YaraVita KombiPhos charakteryzuje się dobrą mieszalnością i może być stosowany łącznie z innymi środkami ochrony roślin, co pozwala na oszczedność czasu i pieniędzy.

Zapytaj o ofertę przez telefon lub e-mail
Zamów przez
telefon lub e-mail
Skład
Fosfor (P2O5) - 440 g/l
Potas (K2O) - 75 g/l
Magnez (MgO) - 67 g/l
Mangan (Mn) - 10 g/l
Cynk (Zn) - 5 g/l
Stosowanie
Kukurydza
Kukurydza: 5 l/ha w fazie 4-8 liści właściwych. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Rzepak
Rzepak: 3-5 l/ha w fazie 4-6 liści właściwych i ponownie w fazie wydłużania się łodygi. Unikać zabiegów podczas kwitnienia. Dawka wody 200 l/ha.


Zboża
Zboża: 3-5 l/ha podczas krzewienia. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Ziemniak
Ziemniaki: sadzeniaki 10 l/ha podczas inicjacji bulw (kiedy 50% zgrubień szczytowych ma dwukrotnie większy przekrój niż reszta stolonu). Odmiany jadalne, przemysłowe i wysokoskrobiowe: 4 l/ha podczas inicjacji bulw i 2 x 3 l/ha w okresie zwiększania ciężaru bulw, w odstępach 10-14 dniowych (od momentu kiedy pierwsze uformowane bulwy mają średnicę 10mm). Dawka wody 200 l/ha.


Burak cukrowy
Burak cukrowy: 5 l/ha w fazie 4-6 liści właściwych. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Jabłoń
Jabłoń: 3 l/ha w 4 i 6 tygodniu po kwitnieniu oraz na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. Ilość oprysków: 4. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.


Szparagi
Szparagi: 3 x 5 l/ha w czasie wegetacji. Opryskiwac w odstępach 10-14 dniowych. Dawka wody 200 l/ha.


Fasola
Fasola: 5 l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Brokuł
Brokuł: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.


Kapusta
Kapusta: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.


Marchew
Marchew: 3 l/ha, 2-3 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.


Kalafior
Kalafior: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.


Seler
Seler korzeniowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.


Zboża
Zboża: 3-5 l/ha podczas krzewienia. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Sałata
Sałata (gruntowa): 5 l/ha 10-14 dni po skielkowaniu lub wysadzeniu rozsady. Zabieg mozna powtórzyc dwukrotnie w 10-14 dniowych odstępach. Dawka wody 500 l/ha.


Cebula
Cebula: 5 l/ha gdy rosliny maja 15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dodatkowo zaleca sie od 1 do 2 oprysków po 5 l/ha, w odstępach 10-14 dniowych podczas wzrostu glówek. Dawka wody 200 l/ha.


Groch
Groch: 5 l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Ziemniak
Ziemniaki: sadzeniaki 10 l/ha podczas inicjacji bulw (kiedy 50% zgrubień szczytowych ma dwukrotnie większy przekrój niż reszta stolonu). Odmiany jadalne, przemysłowe i wysokoskrobiowe: 4 l/ha podczas inicjacji bulw i 2 x 3 l/ha w okresie zwiększania ciężaru bulw, w odstępach 10-14 dniowych (od momentu kiedy pierwsze uformowane bulwy mają średnicę 10mm). Dawka wody 200 l/ha.


Burak cukrowy
Burak cukrowy: 5 l/ha w fazie 4-6 liści właściwych. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200 l/ha.


Pomidor
Pomidor polowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.